Felhívás amatőr fotópályázatra

Felhívás amatőr fotósok részére a „ViNaK” projekthez kapcsolódóan a
„Természetünk értékei”
című fotó pályázatra

A teljes kiírást ide kattintva tölheti le.

Nagyatád Város Önkormányzata a „ViNaK” elnevezésű projekt keretében felhívást hirdet amatőr fotósok részére a természet értékeinek, tájainak, élővilágának bemutatására.

A pályázat kiírója: Nagyatád Város Önkormányzata (7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.)

A kiállítás időpontja: 2014. szeptember 26.

A kiállítás helyszíne: Turisztikai információs látogatóközpont (Nagyatád, Széchenyi tér 7.)

Jelentkezési határidő és a pályaművek megküldésének határideje(e-mailben): 2014. szeptember 12.

A pályázat nyilvános, amelyre elsősorban amatőr fotósok nevezhetnek egyénileg az alábbi témákban:

1. Ember és természet
Olyan fotók nevezhetők, amelyek az ember és a természet közötti kapcsolatot, szerepünket, felelősségünket mutatják be a természeti környezetünkért.

2. Állatok és környezetük
Olyan képek nevezhetők, amelyek tájképszerűen mutatják az állatok élőhelyét és tükrözik az állatok és környezetük szétválaszthatatlan kapcsolatát. Fontos, hogy a képen felismerhetőek legyenek az állatok, de a képek kiválasztásában elsősorban a téma esztétikus bemutatása, a kompozíció kap hangsúlyt.

3. Az állatok szemtől szemben
Közel- és makro-felvételek a vadon élő állatokról természetes környezetükben, állatportrék az állatvilág törpéitől az óriásokig.

4. Növények világa
A vadon élő növényekről és gombákról készült felvételeket várjuk, melyek kiemelik a bemutatott fajok szépségét, különlegességét – természetes környezetükben az élőhelyektől a mikrovilágig.

5. Természeti és kultúrtájak
Olyan természetfotókra számítunk, amelyek hűen szemléltetik egy táj szépségét, egyediségét, harmóniáját, vadságát, érintetlenségét.

Pályázati feltételek és kiválasztás

A pályázaton való részvétel a pályaművek határidőre történő megküldése esetén lehetséges.

A beküldhető pályaművek száma pályázónként legfeljebb 10 db.

Technikai követelmények
A fotókat digitálisan, JPEG formátumban és minimum 300 dpi felbontásban, címmel elnevezve szükséges megküldeni. A fotók fekete-fehérek vagy színesek lehetnek.

A pályaműveket a megadott határidőig a hantosireka@nagyatad.hu e-mail címre szükséges megküldeni, a „Tárgy” mezőben feltüntetve a pályázó teljes nevét. Jelezni kérjük továbbá, hogy melyik képet melyik kategóriában kívánja indítani. A határidőn túl beérkezett fotók közül fotók nem kerülnek kiválasztásra a fotókiállításon történő bemutatásra.

A pályázat kiírója és a nagyatádi fotósokból álló zsűri a beérkezett fotókat értékeli és kiválasztja azokat a fotókat, amelyekből kiállítás kerül berendezésre. A kiállításra kerülő fotók készítői emléklapot kapnak, amelyek átadására a „ViNaK” elnevezésű, HUHR/1101/1.2.2/2020 azonosító számú Európai Uniós projekt keretében felújításra került nagyatádi Turisztikai információs látogató központban megrendezésre kerülő amatőr fotókiállításon kerül sor.

Címkék: