Kampány a szenvedélybetegségek ellen

Kampány a szenvedélybetegségek ellen

A Magyar Rákellenes Liga nagyatádi szervezete 2011 májusában a szenvedély betegségek ellen indított kampányt, melynek első állomása tavasszal a dohányzás volt. Ennek kapcsán az általános iskolákat is megkeresték, ahol egy érdekes előadás mellett tesztlapot is kitöltöttek a fiatalok. A program folytatásaként a liga legutóbbi találkozóján a májbetegségekről hallhattak információkat a jelenlévők.


A májrák megelőzése komplex feladat. Az emberi szervezetben az agytumor kivételével bármely szerv rosszindulatú daganata képezhet áttétet a májban, emellett pedig a krónikus májbetegségek végső stádiuma, a májzsugorodás is kiindulópontja lehet a májráknak.
Az elsődleges májrák kialakulásának leghatékonyabb megelőzése az alkohol fogyasztásának minimalizálása, ám emellett a megfelelő tájékozódás is fontos ahhoz, hogy egy komoly betegség elkerülhető legyen.


A Rákellenes Liga nagyatádi szervezetének következő rendezvénye várhatóan október 14-én a rózsaszín felvonulás lesz, ahol a mellszűrésre szeretnék felhívni mindenki figyelmét.