Múzeumok őszi fesztiválja az NKSK Városi Múzeumban

Idén az NKSK Városi Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Ősz Fesztiválja (www.oszifesztival.hu) elnevezésű országos programsorozathoz. A programokra sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!

A lámpás én vagyok – Tanárok estéje a Városi Múzeumban
2013. október 11. péntek, 18 óra
Városi Múzeum

A nagyatádi pedagógusok és a múzeum között a múzeum létrehozása óta nagyon jó szakmai együttműködés, sőt, személyes kapcsolat él. Ezt szeretnénk megköszönni, és a továbbfolytatás lehetőségeiről beszélgetni e program keretében.

Ormai István polgármester úr rövid köszöntője után előadásokat hallgathatunk meg a múzeum működéséhez elengedhetetlen, a látogató számára mégis „láthatatlan”, ugyanakkor izgalmas tevékenységekről.

Aradi Csilla régészeti felügyelő, a bodvicai kerektemplom ásató régésze (Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal): Mi a régészet?

Horváth Péter restaurátor (Rippl-Rónai Múzeum, Kaposvár): Műtárgyvédelem, állagmegóvás, restaurálás – avagy mit csinálnak a restaurátorok?

Hauptman Gyöngyi muzeológus: Mit kínál a nagyatádi múzeumnak a diákoknak és tanáraiknak?

Kötetlen beszélgetés pogácsa és tea mellett. Szeretettel várjuk a nagyatádi pedagógusokat!

A Nagy Rajzolás – Rajzolás a Városi Múzeumban és a Széchenyi téren
2013. október 12. szombat, 14-17 óráig
Városi Múzeum, Széchenyi tér

A Városi Múzeumban - az épületben és az épület falain, az aszfalton - hozzunk létre olyan alkotásokat, amelyek a múzeumhoz, a múzeumot körülvevő térhez vagy Nagyatád történetéhez kapcsolódnak!

Családok, baráti társaságok, óvodai csoportok, osztályok, egyének vagy csapatok jelentkezését várjuk A Nagy Rajzolásra! A rajzeszközöket, anyagokat a múzeum biztosítja, a résztvevőknek „csupán” a kreativitásukat és a rajzos kedvüket kell magukkal hozniuk. A papírra készült alkotások rögtön a múzeum falaira kerülnek. A közösen készített kiállítás október végéig látogatható lesz!

Kulturális tereink másképp – Kulturális séták a Széchenyi tér körül
2013. október 12. szombat, 14-16 óráig
Indulás a Városi Múzeumtól, séta a Széchenyi téren és környékén

A Széchenyi tér és környéke a 18. század óta Nagyatád központja. Épületei, intézményei - csak a legismertebbeket említve: a 18. századi katolikus templom és kolostor, a régi községháza és kicsit arrébb mai utódja, a városháza, a gyógyfürdő, az Atád Áruház épülete, amelyben egykor a Korona Szálló, kávéház, mozi és színház működött -, parkja, a téren elhelyezett emlékművek és köztéri alkotások történelmi és kulturális értéket képviselnek. Mindennapi életünk részei ezek, mégsem tudunk róluk túl sokat.

Fedezzük fel, ismerjük meg a teret és környékét most egy kicsit másként! Induljunk el rövid sétákra a teret és környékét jól ismerő túravezetőkkel! Kutiné Csicskár Edit (a Városgondnokság vezetője) és Maczinkó László (erdész, a Városszépítő Egyesület tagja) a parkról, Merész Emese (a Nagyatádi Múzeumért Alapítvány elnöke) a tér szobrairól, Bagó László (a Városszépítő Egyesület elnöke) az épületekről, Ormai István polgármester a Városháza rejtett értékeiről fog mesélni.

Mindenkit sok szeretettel várunk minden programunkra!

Címkék: