Színház 2015-2016

2015. október 17. szombat 19 óra

Neil Simon: Női furcsa pár

vígjáték két felvonásban

 

A barátság fontos dolog; akkor is, ha az ember férjnél van, hát még, ha válik! Milyen jó is, ha van egy barátnő, aki összeszed bennünket, amíg összeszedjük magunkat, akire főzhetünk, akinek átrendezhetjük a lakását – még ha nem is éhes, és egyenesen rühelli a rendet. Vagyis a barátság arra is jó, hogy megtudjuk, hogy néha egyáltalán nem lehet minket elviselni… és nem is biztos, hogy mindenben a férfiak a hibásak… Akár röhögni is lehetne azon, hogy egyikünk sem könnyű eset…

Nemre és korra való tekintet nélkül, mindannyian magunkra ismerhetünk ebben a fergeteges vígjátékban, amely briliáns szellemességével és mindannyiunk számára ismerős, bohózatba illő konfliktusaival méltó párja az eredeti verziónak.

 

Olive Madison - XANTUS BARBARA
Florence Unger - ZORGEL ENIKŐ
Manolo Costazuela - MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT
Jesus Costazuela - GERNER CSABA
Mickey - SZILÁGYI ANNAMÁRIA
Renee - BORBÁS ERIKA
Vera - STEINKOHL ERIKA
Sylvie - MIKLÓS KRISZTA
Díszlet-jelmez - GEDEON BORÓKA
Rendező - JANIK LÁSZLÓ

 

2015. november 14.  szombat 19 óra

Cooney-Chapman: Ma estére szabad a kecó avagy a londoni szextett

Bulvár burleszk

A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, mikor egy szerető által írt levelet talál a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvásait tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, az élvezetek hajszolásának mestere, aki végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen kémkedésre sarkallja Philipet a felesége után. A probléma csak ott kezdődik, hogy Philip a karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, s egyetlen feladata pedig az lenne, hogy egy kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében mutatkozzon befektetője előtt, ami nem tűnik egyszerű küldetésnek, tekintve hogy többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását.

Philip Markham - Hujber Ferenc
Joanna Markham - Kiss Ramóna
Henry Lodge - Gesztesi Károly
Linda Lodge - Vanya Tímea
Alistair Spenlow - Száraz Dénes
Sylvie - Bugár Anna
Tristan Pangbourne - Harmath Imre
Miss Smythe - Bánfalvy Ágnes
Miss Wilkinson - Görgényi Fruzsina
Díszlettervező - Szlávik István

 

2016. január 15.  péntek 19 óra

Ken Ludwig – Botrány az operában

A várva várt tenor nem érkezik meg, hiába várják, így azonban nem tudják, lesz-e előadás este az operában. A színházigazgató érdekes ötlettel áll elő, ugyanis mindenképpen főszereplőt kell keresnie. A tenor azonban csak nem érkezik meg. Így az egész előadás veszélybe kerül. Az operaház igazgatója dühöng, hiszen hatalmas bevételre számít a világhírű művész fellépésének köszönhetően, azonban botrány közeleg az operában. A színházi titkár viszont meghökkentő ötlettel áll elő, főszereplő lenne - meséli a karaktert alakító Beleznay Endre.

Egy jó komédia akkor siker, ha adott a bonyodalom és a titkos szerelmi szál, amely ebből az előadásból sem hiányozhat. A Botrány az operában bejárta a világot, Ken Ludwig darabját eddig 16 nyelvre fordították le, és 25 országban mutatták be. Jövő heti Mottónkban bővebben is beszámolunk a Budapesti Fogi-Bulvár Színház előadásáról.

Saunders, az operaház igazgatója - Straub Dezső
Max, Saunders titkára - Beleznay Endre
Tito Merelli, a világhírű tenorista - Csengeri Attila
Maria, Tito felesége - Nyertes Zsuzsa
Diana, szoprán - Fogarassy Bernadett
Julia, az Operabarátok Körének elnöke - Sáfár Anikó
Maggie, Saunders lánya - Köllő Babett
Szállodai londiner - Straub Péter
Fordította (2014): Hamvai Kornél
Jelmez: Bereg Glória
Rendezőasszisztens: Németh Gabriella
Rendező: Mikó István

 

2016. február 12.  péntek 19 óra

Szabó Magda - Abigél

 

Szabó Magda Abigél című műve, harmincöt-negyven éve a kiapadhatatlan érdeklődés középpontjában áll, legyen szó a sokadik kiadását megélő regényről, vagy akár az abból készült, évről-évre ismét levetített tv-filmsorozatról. Vitay Georgina és társainak története olyan kulturális identitásunk részét képező mű, amely minden generáció számára meghatározó érvényű jelentőséggel bír. E közkedvelt alkotásból Bánfalvy Ági, az 1978-as tévésorozat egyik főszereplője készített színpadi adaptációt, Szikora János rendező segítségével. 

Az előadás - amely egyébként a mű prózai ősbemutatója is egyben - honi viszonylatban sztárszereposztásban kerül színpadra, az ismert és elismert művészek mellett fiatal, mostanság tévés és filmes munkáikkal érdemeket és népszerűséget szerzett színészek (pl. Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Száraz Dénes) is színre lépnek. A darab a csipetnyi frissesség mellett a lehető legnagyobb hűségre törekedett, és olyan szellemiségben mutatja be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak második világháború alatt játszódó megható történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta.

A Bánfalvy Stúdió parádés szereposztását megtalálja a port.hu weboldalon.

Címkék: