Színházak a Nagyatádi Kulturális Központban

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy újra színházi évadot indítunk a megújult Kulturális Központban! Szemezgessenek kedvükre!

Jegyárak:
Elővételben: 2.500 Forint
Helyszínen: 2.800 Forint

A jegyek helyre szólóak, a helyeket azok megvásárlásánál lehet lefoglalni. Elővétel a Nagyatádi Kulturális Központban 2014. szeptember 15-től hétköznaponként 8-16 óráig.

2014. október 10. péntek 19 óra

André – Fényes – Szenes
LULU
zenés bűnügyi komédia két részben
Rendező: Koltai Róbert

A főhősünk Lulu és barátja Emil kedvelik a könnyű életet és a könnyed izgalmakat.  Egy merész rablással nem kevés pénzhez jutnak. Hogy azt meg is tudják tartani, egy "balek" hivatalnok lakásába törnek be, hogy ott meghúzzák magukat. Közben váratlanul hazajön a házigazda és annak rendőrfelügyelő barátja aki a szomszédban lakik, amazon feleségével. Az "ártatlan" betörők reménytelenül a lakásban rekednek, s amikor a rendőr férfifaló neje a balek házigazdát szemeli ki heti áldozatának, elő kell lépniük rejtekhelyükről. Ezzel aztán elindul a fergeteges tévedések komédiája, szerelemmel, tánccal, felejthetetlen alakításokkal és a mára már klasszikusnak számító FÉNYES - SZENES slágerekkel. Kellene ennél több egy romantikusan vidám estéhez?

Főbb szerepekben:
Lulu  -  Végh Judit
Emil  -  Szirtes Balázs
Antoine  -  Király Adrián
Migrén  -  Koltai Róbert
Ella  -  Ivancsics Ilona
Legrand  -  Kertész Péter
Fredo  -  Bodrogi Attila
Zene   -  Fényes Szabolcs
Szöveg  -  Szenes Iván
Zenei vezető  -  Neumark Zoltán
Koreográfia   -  Sebestyén Csaba
Diszlet  -  BARKA (Sántha Borcsa)
Jelmez  -  Halasi Zsuzsa

2014. november 22. szombat 19 óra

Szabó Előd – Nagy István
BARBARA
egy erdélyi rock-musical
Rendező: Somogyi Szilárd

Barbara története 1989 Erdélyben, a nagy változások évében indul. Egy fiatal lány története aki az életét övező káosz, és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatokat követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá és a hatalom utáni vágy és a pénzéhség ÚJ szörnyekké tudja változtatni az embereket.  A darabban formálódó  konfliktusok a jó és a rossz harca, amelyből végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt átölelő szeretet kerekedik felül és akkor mondhatnánk, hogy minden álmunk teljesült. De egy hollywood-i happy end-et mégsem öntünk a közönség nyakába, hanem inkább megfűszerezzük egy adag kárpát-medencei realizmussal, valóság szülte karcos humorral, és csavarunk a történeten még kettőt, hogy aztán legyen min elmélkednünk. Mindezt Szabó Előd virtuóz zenéje szövi át és teszi felejthetetlenné.

A darab alkotói a marosvásárhelyi Szabó Előd, akivel pár éve az X-Faktor elődöntőjében találkozhattunk, valamint Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti színház egyik színész/író/dramaturgja.

A Szereposztásból

Nádasi Veronika
Patai Anna
Szolnoki Tibor
Dózsa László - Érdemes művész
Szabó Gyula Győző
Bodrogi Attila
Bajza Viktória
Kékesi Gábor

2015. február 14. szombat 19 óra

Barillet – Grady
A KAKTUSZ VIRÁGA
Zenés komédia
Rendező: Schlanger András

A kaktusz virága című vígjáték, melyben Nádas Gábor zenéjét és Szenes Iván halhatatlan dalszövegeit a Chameleon Jazz Band zenekar kelti életre. A neves programajánló portál karakter-jellemzése szerint ”Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány.” E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett, - ahogy az egy kiváló dramaturgiájú darabban lenni szokott - „egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja.” Talán túlzás nélkül állítható, hogy minden adott tehát egy helyzetkomikumokban bővelkedő fergeteges vígjátékhoz, amely a hatvanas években a nagyszerű komédiák egyik „őshazájából”, Franciaországból indult el világkörüli útjára, meghódította a Broadway-t is, s egy nagysikerű film – amelyben olyan nagyságok szerepeltek, mint Walter Matthau, Ingrid Bergman vagy Goldie Hawn – forgatókönyvének alapjául is szolgált. Hazánkban az elmúlt évtizedekben is több színház tűzte sikerrel műsorára a darabot, amelynek legújabb premierjére 2013. nyarán került sor a Bánfalvy Stúdió előadásában.

A főbb szereplők: Détár Enikő, Xantus Barbara, Hujber Ferenc.
Vokál/táncosok: Görgényi Fruzsina, Gere Orsi,Horváth Gyula, Budai Márton Zoltán,Bankó Bence.
Író: Pierre Barillet, Jean-Pierre Grédy
Fordító: Bognár Róbert
Zenei Vezető: Tóth Péter
Zeneszerző: Nádas Gábor
Producer: HCS

2015. március 28. szombat 19 óra

Ray Cooney
DÉLUTÁN A LEGJOBB, AVAGY A MINISZTER FÉLRELÉP
Komédia két felvonásban
Rendező: Straub Dezső

Richard Wielly, a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy az ellenzék vezérszónokának titkárnőjével, a bájos Jenniferrel tölt egy romantikus délutánt az elegáns Westminster Hotelben. Ám hiába a gondos szervezés, Richard parlamenti titkárának, George Pigdennek odaadó gondoskodása, a délután rosszul kezdődik. Richard kétségbeesetten próbálja megoldani a rendkívüli szituációt, segítségül hívja Pigdent, ezzel valóságos hazugságlavinát indítva el. Mindketten egyre jobban belebonyolódnak a kínos helyzetbe – a rossz lassan még rosszabbra fordul…

A darabot (eredeti címe: Two into One) 1989. március 27-én a Vidám Színpad mutatta be Ungvári Tamás fordításában. A színdarab alapján készült A miniszter félrelép című film ugyancsak nagy sikerrel mutatkozott be. A színházi változatot 20 éve nem lehetett látni színpadon.

Richard Willey, parlamenti képviselő - HARSÁNYI GÁBOR
Pamela, Richard Willey felesége - NYERTES ZSUZSA
George, Richard Willey titkára - STRAUB DEZSŐ
Lilly Chatterton, képviselő - FODOR ZSÓKA
Edward - HARMATH IMRE
Jennifer - FOGARASSY BERNADETT
Pincér - STRAUB PÉTER
Szállodaigazgató - FOGARASSY ANDRÁS
Szobalány - LENGYEL ELEONÓRA

Címkék: