Nagyatádi Vegyeskar

 

A kórus, 1990. február 14-én, 33 taggal alakult meg, mint a Nagyatádi Művelődési Ház Vegyeskara. Jelenlegi taglétszámuk 30 – 40 között van. Tagjai a város pedagógusaiból, valamint lelkes, énekelni szerető „civilekből” áll. 2000. szeptemberétől Maronics Melinda irányítja munkájukat, rengeteg energiával és elhivatottsággal.

Az énekkar évente több koncertet is ad városunkban, de az ország más – közeli és távoli – településein is. Sikeresen szerepelnek a kistérségi dalostalálkozókon, Kőszegen, Szombathelyen, Sárbogárdon, Székesfehérváron és más városokban. Többször léptek fel külföldön is. Vendégszerepeltek Olaszországban, Ausztriában, Romániában – Erdélyben és Horvátországban is.

Az elmúlt évben ünnepelték a kórus megalakulásának 20 éves évfordulóját. Az eltelt 20 év alatt egyházi és világi műveket egyaránt énekeltek, eredeti – magyar, német, angol, francia, olasz és latin – nyelven, ezzel is igyekeznek híven követni a zeneszerző elképzeléseit. Repertoáruk a reneszánsz mesterektől kezdve a barokk, klasszikus és romantikus stíluson át, a XX. századi zeneszerzőkig terjed.

2009–ben minősítő hangversenyen vettek részt és „ Arany minősítés, dícsérettel” fokozatot kaptak, mely a kategória legmagasabb kitüntetése.

 

vissza