Őszi Napfény Nyugdíjas Klub

 

A nagyatádi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub elődje, a Pedagógus Nyugdíjas Klub 1987-ben alakult. Gergó Sándorné fogta össze akkoriban a már nyugdíjas éveiket töltő tanítókat, tanárokat a klubéletbe. Később csatlakoztak a város más munkahelyeinek nyugdíjasai is a közösséghez és a jelenlegi nevet a már kibővült csoporttal választották. A 2000-es évtől Beke Pálné, Ida néni fogja össze és szervezi a klubéletet. A nyugdíjas csoporton belül működik énekkar, színjátszó kör, tánckör és mesemondó kör is. 

Műsoraikra a hagyományőrzés jellemző. Ennek megfelelően színpadra állítottak már szüreti bált, tollfosztást, disznóölést, halott siratást és káposztasavanyítást is. Irodalmi színpad keretében József Attila, Babay József, Bartók Béla és Erkel Ferenc életét láthatták az érdeklődők a klub tolmácsolásában. Ida néniék eljutottak az Országos Ki mit tud? - ra, Budapestre már három ízben. Produkciójukkal minden alkalommal kiváló minősítést kaptak a zsűritől. Az évenként megrendezésre kerülő megyei gálaműsorokon rendszeresen részt vesznek.

Az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub a Művelődési Központ csoportjaként tevékenykedik, így az intézmény kulturális programjainak rendszeres közreműködői.

 

vissza