NKSK

A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ

A képviselőtestület döntése alapján 2012. április elsejétől átalakult, több funkcióval bővült a Nagyatádi Művelődési Központ. A hatékonyabb feladatellátás érdekében az új intézmény működteti a városi sportcsarnokot, a Mudin Imre Sportpályát, a városi könyvtárat és a tourinform irodát. A korábbi feladatkörökkel együtt így összesen nyolc szakterület koordinálása tartozik az egységes intézményhez. A megváltozott feladatköröket az intézmény új elnevezése is tükrözi. A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ változatlanul működteti a városi múzeumot, a helyi televíziót, ellátja a művelődési ház szervezői funkcióit és fenntartja a faszobrász alkotótelepet is.

A széleskörű feladatellátás egy része kötelező önkormányzati feladat, a kisebb hányada olyan szolgáltatás, amely erősíti a lakóhelyhez kötődést, a helyi hagyományok ápolását, fejleszti a város közösségi életét és szabadidős programokat, színvonalas szórakozási lehetőségeket kínál.

A központi intézmény felújításának idejére a korábbi zeneiskola látja el ideiglenesen a művelődési ház funkcióit. A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ egyes intézményegységei az alapfeladataik ellátása mellett kiegészítik, segítik a társintézmények munkáját. Mindez látványosan megjelenik egy-egy nagyszabású program megszervezése során, de eredményes a mindennapos feladatok koordinálása során is. Az alapvetően takarékossági indíttatású átszervezés egyúttal a hatékonyabb önkormányzati feladatellátást is szolgálja. Mindez akkor működik eredményesen, ha a lakosság nem vesz észre minőségi visszalépést a korábban megszokott szolgáltatásokból. Ez az új intézmény szándéka és a fenntartók törekvése is.

Az intézmény felépítése

Ide kattintva letöltheti az intézmény alapító okiratát!

 

vissza