Katonatörténeti kiállítás - Egyenruha gyűjtemény

Szeptember 26-ától a Turisztikai Központban látható a nagyatádi 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Köre nagylelkű felajánlása révén elkészült katonatörténeti kiállítás.
A Baráti Kör tagjai éveken át gyűjtötték a katonaság, a Magyar Honvédség múltjára utaló tárgyakat, fotókat, dokumentumokat, világháborús emlékeket stb., amelyeket a Radics Sándor Ezredes Hadiparkban mutattak be az érdeklődőknek.
A hatalmas mennyiségű, precízen karban tartott, országosan is egyedülálló gyűjteményt öt nagy téma köré rendeztük el az új kiállításon.
Az első ezek közül a nemzetközi viszonylatban is jelentős egyenruha gyűjteményből készült válogatás.
Összesen 49 katonai öltözet látható a bábukon főként Magyarországról és különböző európai országokból, továbbá egy-egy afgán és iraki egyenruha színesíti a gyűjteményt. Összesen 13 európai ország, Albánia, Lengyelország, Németország, Franciaország, a Belarusz Köztársaság, Belgium, Portugália, Görögország,, Olaszország, Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Montenegro hadseregei képviseltetik magukat egy vagy több öltözettel. Láthatók például a horvát haditengerészet, a német hadsereg légierejének különböző tiszti öltözetei és francia idegenlégiós felszerelés.

 


 

 

 

 

Címkék: