Bemutatkozás

A Nagyatádi Nemzetközi Faszobrász Alkotótelepen 1975. június 1-én indult az első alkotóidény.

Részlet az Alapító okiratból: 

"Az Alkotótelep és Szimpózium a hazai és külföldi művészek számára kedvező lehetőséget kíván biztosítani plasztikai művészetük kifejtésére, baráti együttműködésre, valamint művészek és elméleti közművelődési szakemberek eszmecseréjére... A meghívás egyben fölkérés egy nagyméretű, külső teret igénylő, tájhoz kapcsolódó, szabadtéri gyűjteményben elhelyezhető faplasztika elkészítésére."

Akiknek az alkotótelep létrejötte elsősorban köszönhető: Hamvas János Nagyatád akkori tanácselnöke, Rumi Attila művésztanár, Bors István szobrászművész, Bencsik István szobrászművész és sok segítőkész nagyatádi ember.

1988-ig minden nyáron magyar és a föld számos országából ideérkező művész gyarapította a Szoborpark szabadtéri gyűjteményét. Az azt követő években az anyagi lehetőségek függvényében volt alkotóidény. Jelenleg Nagyatád Város Önkormányzata biztosítja a Szoborpark fenntartását, és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának pályázatai teszik lehetővé alkotóidények szervezését.

A Nagyatádi Művelődési Ház feladata az alkotótelep ügyeinek intézése, és az elfogadható feltételek megteremtése.

Köszöntjük a Szoborpark honlapja iránt érdeklődőket és szeretettel invitáljuk Nagyatádra a „Szobrok Városába" ahol az év bármely napján megtekinthető a szabadtéri szoborgyűjtemény.