Magyaros Találka a Nagyatádi Szoborparkban

Ismét nagyszabású rendezvénynek adott otthont a látogatóközpont. Ezúttal a népi játékok, a különféle hagyományok és a magyarság erősítése került a középpontba. A Magyarok Szövetsége helyi szervezetének tagjai szervezték azt a programot, melynek a látogatóközpont adott otthont június utolsó hétvégéjén.

A szervezők igyekeztek a fiataloknak is változatos programokat nyújtani, így lehetőségük volt az érdeklődőknek különféle ügyességi feladatokon részt venniük, s a régi népi játékokkal is megismerkedhettek az rendezvény látogatói.

A gyerekek mellett a felnőttek számára is megannyi szórakozási lehetőséget biztosítottak a szervezők. A nap folyamán próza, vers, tánc és ének, egyszóval minden műfaj megtalálható volt a műsorban. A történelmi visszapillantó mellett különféle erőpróbákon is részt vehettek a jelenlévők.

A rendezvényen a közel egy éves múltra visszatekintő Baraka zenekar is fellépett.

A szervezők elmondták: a rendezvénynek várható folytatása, hiszen a szövetség tagjainak az a célja, hogy erősítsék a nemzeti öntudatot.

A helyi szervezet tagjai ezen szeretnének változtatni a jövőben. A program tábortűzzel és tűzugrással zárult, miközben a színpadon a Baraka zenekar húzta a talpalávalót. A Magyarok Szövetsége következő rendezvénye augusztus közepén lesz Kunszentmiklóson, ahol a nagyatádihoz hasonló színes és változatos programokkal várják a látogatókat a szervezők.

Címkék: