11. Országos Faszobrászati Kiállítás

11. Országos Faszobrászati Kiállítás

"Kiállítás a Nagyatádi Szoborparkban" pályázat...

2010. szeptember 24-én megnyílt a Nagyatádi Szoborpark Látogatóközpontjában a 11. Országos Faszobrászati Kiállítás. 41 szobrász 59 alkotása látható október 20-ig a Látogatóközpont kiállítótereiben.

A Nagyatádi Művelődési Központ a tárlat népszerűsítése érdekében pályázatot írt ki "Kiállítás a Nagyatádi Szoborparkban" címmel általános és középiskolás fiatalok részére. A pályázatra maximum egyoldalas szöveges, rajzos élménybeszámolót várunk. A beadott munkákat korosztályonként értékeljük és díjazzuk. A legjobbakat megjelentetjük honlapunkon.

Beadási határidő: 2010. október 29. A munkák A4-es vagy A3-as méretűek lehetnek.

Tárlatvezetés a 82/ 351-497 számon kérhető.

Ipartörténeti kiállítás

Ipartörténeti kiállítás

2011. április 19-én nyílt a Szoborpark Látogatóközpontjában  a Műhelyek és üzemek Nagyatád 20. századi történetéből című kiállítás. A Nagyatádi Városi Múzeum a Város Napjához kapcsolódóan rendezte meg a kiállítást, melyet a Múzeum gyűjteményéből és a Nagyatádi Nyomda Kft anyagából állítottak össze. A kiállított eszközök, tárgyak és fotók  a kádár-, kovács-, székes-, cipész-, kötélverő-, fényképész mesterségbe engednek betekintést.  A nagyatádi cérnagyár és nyomda múltjába pillanthatunk be a kiállított gépek és termékek segítségével. A kiállítás május 31-éig látogatható.

Magyaros Találka a Nagyatádi Szoborparkban

Ismét nagyszabású rendezvénynek adott otthont a látogatóközpont. Ezúttal a népi játékok, a különféle hagyományok és a magyarság erősítése került a középpontba. A Magyarok Szövetsége helyi szervezetének tagjai szervezték azt a programot, melynek a látogatóközpont adott otthont június utolsó hétvégéjén.

A szervezők igyekeztek a fiataloknak is változatos programokat nyújtani, így lehetőségük volt az érdeklődőknek különféle ügyességi feladatokon részt venniük, s a régi népi játékokkal is megismerkedhettek az rendezvény látogatói.

A gyerekek mellett a felnőttek számára is megannyi szórakozási lehetőséget biztosítottak a szervezők. A nap folyamán próza, vers, tánc és ének, egyszóval minden műfaj megtalálható volt a műsorban. A történelmi visszapillantó mellett különféle erőpróbákon is részt vehettek a jelenlévők.

A rendezvényen a közel egy éves múltra visszatekintő Baraka zenekar is fellépett.

A szervezők elmondták: a rendezvénynek várható folytatása, hiszen a szövetség tagjainak az a célja, hogy erősítsék a nemzeti öntudatot.

A helyi szervezet tagjai ezen szeretnének változtatni a jövőben. A program tábortűzzel és tűzugrással zárult, miközben a színpadon a Baraka zenekar húzta a talpalávalót. A Magyarok Szövetsége következő rendezvénye augusztus közepén lesz Kunszentmiklóson, ahol a nagyatádihoz hasonló színes és változatos programokkal várják a látogatókat a szervezők.

Átalakítás alatt

Kedves Olvasóink!

A Nagyatádi Művelődési Központ oldalai átalakítás / felújítás alatt állnak. Amíg ez tart, szíves elnézésüket kérjük. Addig lájkoljanak a facebookon!

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - PTE

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - PTE

2011. június 28 és július 14 között a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának szobrász szakos hallgatói  művésztelepi gyakorlaton vettek részt az Alkotótelepen Palotás József szobrászművész vezetésével. A művészeti gyakorlat résztvevői: Balogh Judit, Berki Borbála, Burián Norbert, Dabis Ádám, Kincses Előd, Kozarich Anett.

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - Fiatal Képzőművészek Stúdiója

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - Fiatal Képzőművészek Stúdiója

2011. július 24 és augusztus 6 között, hét fiatal szobrász dolgozott a Nagyatádi Szoborparkban. Az NKA pályázatán nyert támogatásból Kotormán Norbert szobrászművész szervezésében Békési László, Cseh Lili, Csepregi Balázs, Erős Ágost Koppány, Kovách Gergő és Szabó Ádám töltött aktív alkotómunkával két hetet az alkotótelep inspiratív környezetében. A hely szelleme és a baráti társaság együtt alkotása  jövőre ismét vissza vonnzaná az alkotókat.

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - MKE

Alkotótáborok 2011-ben a Nagyatádi Szobrász Alkotótelepen - MKE

A budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem harmadéves és végzős szobrászhallgatói közül tizenketten dolgoztak a Szoborpark műhelyeiben 2011. augustus 14 és 30 között Gálhidy Péter szobrászművész vezetésével. A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászhallgatói hét éve rendszeresn Nagyatádon töltik művésztelepi gyakorlatukat, ennek eredményeként a Szoborpark kisplasztikai gyűjteménye minden évben gazdagodik egy új munkával, amelyet az itt készült plasztikák közül választanak ki.
Az idén Gilly Tamás 2009-ben diplomázott fiatal szobrász munkája kerül felállításra a Szoborparkban.
Gilly Tamás több alkalommal itt töltötte művésztelepi gyakorlatát. Az itt készült munkáival a két utóbbi Nagyatádi Faszobrászati Kiállításon sikeresen szerepelt.
2008-ban a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt által felajánlott díjat - egy tölgyfarönköt - nyerte, ebből készült az idei alkotás, amelyet hamarosan láthatunk a Szoborparkban.
Gilly Tamás 2010-ben a 11. Országos Faszobrászati Kiállításon Somogy Megye Közgyűlésének díjában részesült.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói ittlétük alatt nemcsak kisplasztikákat készítenek, hanem lehetőség szerint a Szoborparkban álló nagyméretű alkotások tevőleges megőrzésében is részt vesznek.
2006-ben Issei Amemiya japán szobrászművész 1976-ban készült Meditáció című alkotásának teljes rekonstrukcióját Gálhidy Péter irányításával öt fiatal szobrászhallgató köztük Gilly Tamás készítette el. A képen az eredeti szobor pontos másolata látható az ifjú ujraalkotókkal 2007 július 18-án.

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!

 

Örömökben gazdag, békés, meghitt Karácsonyi Ünnepeket kíván Önnek és családjának a Nagyatádi Művelődési Központ összes munkatársa!

 

Boldog új évet!

Boldog új évet!

 

Sikerekben és örömökben gazdag boldog új esztendőt kíván Önnek a Művelődési Központ összes munkatársa!

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kívánjuk, hogy töltse a Húsvétot szeretetben a családjával, egyen sok sonkát, a hölgyeknek pedig sok locsolót! A rossz idő pedig ne csügessze el! Jó pihenést!

Simongáti Leányvásár 2012.

Symposion '83 - Kiss Gyula filmje 1983-ból

Kiss Gyula nagyatádi amatőrfilmes 1983-ban egy 8mm-es amatőr filmfelvevőgéppel rögzítette az alábbi képsorokat. A rendelkezésére álló technika lehetőségeihez képest nagyszerűen szerkesztette meg kisfilmjét, melyben bemutatja a művésztelepen folyó alkotómunkát.

Kereken 30 évesek ezek a filmkockák...

 

Simongáti Leányvásár 2014