27 gimnazista látogatta meg a Városi Televízió kiállítását

Rendhagyó helyszínen nyílt kiállítás. A Nagyatádi Városi Televízió munkatársai a stúdióban rendezték be saját tárlatukat. A kiállítást az Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola tanulói is megtekintették, egy kihelyezett médiaismeret óra keretében 27-en egy technikatörténeti visszatekintésben vehettek részt Kóczián Zoltán vezetésével. A jelenlévők a fotográfiai mozgókép-rögzítési eljárásokról, valamint a digitális videózásról hallhattak érdekes információkat, és a kiállított tárgyak révén megelevenedett előttük a film-és videotechnika fejlődése.
A tárlat a helyi televízió által használt eszközök mellett több más technikatörténeti érdekességet is  a látogatók elé tárt: az egyik legérdekesebb és legrégebbi tárgy az a több, mint 100 éves kinematográf, amelyet Pathé-Testvérek gyártottak Franciaországban. Ezt az eszköz több funkcióval bírt, képes volt képrögzítésre, vetítésre és másolásra. További jellegzetes kellékek a 8 milliméteres filmszalagra rögzítő orosz és japán amatőr kézi-kamerák, analóg videokamerák, illetve a még jelenleg is használt, félprofesszionális digitális kamerák, editáló- és keverő-berendezések.
A tárlaton nem csupán a kamerákat tekinthették meg a látogatók, hanem olyan adathordozókat is, amelyeket az adott felvevőkészülékhez használtak. Ilyen például a fényhanggal ellátott 36 mm-es színes mozifilmszalag, különféle videokazetták, és memóriakártyák.
Noha a fiatalok életében a tömegmédia, a filmek napi szinten jelen vannak, a mozgóképkultúra és a médiaismeret oktatása azonban még gyerekcipőben jár hazánkban.
A tanóra egyik célja az volt, hogy a diákok ne csupán elméleti szinten ismerjék meg egy televízió működését és a tévések által használt eszközöket, hanem a gyakorlatban is megtapasztalják azokat. A Nagyatádi Városi Televízió 16 éves szakmai tapasztalatával és a kiállításban bemutatott eszközparkjával kívánta elősegíteni a diákok megismerkedését a média világával.
A kiállítás továbbra is nyitva áll az érdeklődők előtt. A látogatókat reggel 8 és délután 5 óra között várják az intézmény munkatársai.