Budapesti vendégek a Szoborparkban

Budapesti vendégek a Szoborparkban

A nagyatádi művésztelep évről évre egyre több látogatót vonz, hiszen a csend, a nyugalom és a megfelelő alapanyag remek lehetőséget biztosít az alkotásra.

Ezen a nyáron is több turnusban érkeznek szobrászok, akik a kikapcsolódás mellett valami igazán egyedit szeretnének készíteni.

Júliusban heten töltöttek el két hetet a látogatóközpontban, ahol minden napszakban csakis szenvedélyüknek, a faragásnak hódolhattak.

Kotormán Norbert ezúttal egy alvó embert ábrázoló szobrot készített a művésztelepen. Az alkotó mindig más és más tartalommal tölti meg munkáját, aki ezúttal egy tátott szájjal alvó alakot ábrázoló szobrot készített.

 

Egy másik szobrász az animációt is segítségül hívta munkájához. Szabó Ádám első alkalommal látogatott Nagyatádra. Az alkotó a számítógép, a mai modern technika segítségével szeretné másképp bemutatni a szobrászatot.

 

A munkák mindegyikét magukkal vitték az alkotók a tábor végén, hiszen van, aki nem tudta befejezni alkotását, azonban akadtak olyanok is, akik nem egy, hanem két kész munkával tértek haza Budapestre. A társaság már tervezi, hogy amennyiben lehetőségük lesz, jövőre ismét ellátogatnak Nagyatádra.