Digitális táblákkal tanulnak a nagyatádi diákok

Több mint 36 millió forintot nyert egy uniós pályázati lehetőség keretében Nagyatád önkormányzata. A pénzből modern informatikai eszközöket vásároltak a Nagyatádi Közoktatási Intézmény három iskolai intézményegysége számára.

Csaknem ezer Nagyatádon tanuló diák számára biztosítják az új, modern informatikai eszközök a hatékonyabb ismeretszerzés lehetőségét.

„A tanulás új színterei – IKT eszközökkel a tudás megszerzéséért” címet viselő - az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult - programban 42 multimédiás számítógép monitorral; 23 interaktív tábla projektorral; tanári notebookok; szavazógépek, szoftverek, szerverek és sajátos nevelési igényű tanulók részére kialakított informatikai csomagok érkeztek három intézményegységbe: az Árpád Fejedelem, a Babay József, valamint Bárdos Lajos Általános Iskolákba, ismertette a részleteket a projekt záró rendezvényén Szakályné Pintér Mária az intézmény főigazgatója.

Ezen kívül a csomag három wi-fi berendezést tartalmaz, amelyek révén vezeték nélkül lehet internetezni az intézmények területén. A beszerzés kiválóan illeszkedik a Nagyatádi Közoktatási Intézmény többi uniós programjához. A Dél-Dunántúli Operatív Programban nemrégiben lezajlott 1,2 milliárd forintos infrastrukturális beruházáshoz, valamint egy módszertani projekthez.

A Nagyatádi Közoktatási Intézmény főigazgatója hangsúlyozta: referenciaintézménnyé válásukhoz igen nagy jelentőségű, hogy a tanárok és a diákok modern, európai szintű eszközparkkal dolgozhatnak és tanulhatnak, hiszen a digitális táblákkal és az új eszközökkel szélesebb lehetőségek nyílnak meg az ismeretek közvetítésében.