Erdélyi képeskönyv

Erdélyi képeskönyv

1989-ben jelent meg az első fotóalbum az Erdély sorozatban. Azóta több mint 30 kötetet adott ki a szerző házaspár. A legújabb példány bemutatójára hétvégén került sor.

Harmadik alkalommal tartott könyvbemutatót Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla a városban. A Nagyatádi Erdélyi Kör meghívására az Ady Endre Gimnázium aulájában ismerhették meg közelebbről is a házaspár köteteit a jelenlévők. A fotográfus és az irodalmi szerkesztő páros évek óta, sőt talán mondhatni évtizedek óta foglalkozik a fényképek albumba rendezésével, hiszen 1989-ben jelent meg az első közös kötetük.

A család legújabb kötete a Marosszéki Mezőség, illetve a Szavak vándorköszörűse című album, melyet először hoztak el a nagyatádi közönségnek. Az albumok teljes mértékben a házaspár közös munkájának gyümölcsei/eredményei, Péter fotózik, Lilla pedig a lírai résszel dolgozik.

Váradi Péter Pál fiatalként kezdett el a fényképezéssel foglalkozni, azóta kitanulta a szakma fortélyait, így vált profi szintű fotográfussá. Mára már 32 albumot adott ki Lőwey Lilla és a Váradi Péter Pál, melyeket rendszeresen bemutatnak a nagyatádi közönségnek is.