Fülöp Márti verseit szavalták a fiatalok

Az óvodások és az általános iskolások neveztek arra a versmondó versenyre, melyet a Nagyatádi Művelődési Központ szervezett. A programnak a városi múzeum adott otthont, ahol több tucat gyermek gyűlt össze, hogy előadhassák az általuk választott verseket. A rendezvény érdekessége volt, hogy ezúttal egy nagyatádi író, Fülöp Márta műveit adhatták csak elő a fiatalok.

Fülöp Márti és Hortobágyi-Fekete Hajnal Színes kóc című kötete, a kiadás óta megszámlálhatatlan példányban kelt el, hiszen a szerző pedagógusi pályája révén különösen közel áll a gyerekekhez, így a versek is igazán gyerekhangvételűre sikeredtek.

A szavalóversenyen több mint 30 gyermek vett részt, 3-tól egészen a 10 évesekig. Az óvodások és a kisiskolások szinte teljesen azonosulni tudtak a versek írójával, melyet be is bizonyítottak a fiatalok a megmérettetésen. Fülöp Márti örömmel hallgatta verseit, melyek talán ismét arra ösztönzik a nagyatádi szerzőpárost, egy újabb kötettel lepjék meg a közönséget.
A verseny végén több kategóriában hirdettek győzteseket a szervezők, akiknek ezúttal sem volt könnyű dolguk. Végül az óvodások közül első helyen Korcsmáros Luca végzett, 2. helyezett Szőllősi Emőke lett. Az első osztályosoknál Fülöp Dzsesszika és Macsinkó Gyöngyvirág szavalatát értékelte legjobbnak a zsűri. A 2. évfolyamosok közül első Varga Janka, második Hajdú Kincső lett.