Harmadszor rendezték meg a Gondolkodás Napját

Harmadik alkalommal szervezték meg a gimnázium aulájában a Gondolkodás Napja elnevezésű rendezvényt. Az eseményen a fiatalabb korosztály tehette próbára ügyességét és logikáját, játszva gondolkodhattak és oldhattak meg különféle, nagy koncentrációt és odafigyelést igénylő feladatokat.
A rendezvényt a Megyei Sakkszövetség által indított sakkverseny-sorozattal kötötték össze a szervezők. Amíg a játékosok a sakkverseny kihívásaiba merültek, addig a többiek kipróbálhatták logikai képességeiket és türelmüket a különböző fejtörő feladványok, kirakójátékok és ördöglakatok sokaságában. Mindezek mellett a nyelvi játékok arattak nagy sikert. A szétosztott papírokon olvasható feladványokban nem csupán a kicsik, hanem a felnőttek is örömüket lelték.

A sakkversenyen kategóriánként hirdették ki az eredményeket. A felnőtt játékosok között Babits András bizonyult a legjobbnak. A középiskolások mezőnyében Király Máté lett az első helyezett.
A Leány I kategória győztese Léránt Boglárka lett, míg a lányok 2. csoportjában Király Lilla szerezte meg az első helyezést. A III-asok között Kristóf Beatrix, a IV-ek csoportjában pedig Miseta Nóra remekelt.
A fiúk közül az I. kategóriában Pálfi Gergő, a II-ban Pálfi Péter, míg a III-ban Lengyel Péter győzedelmeskedett.