Három napon át zajlott az Adventi Vásár Nagyatádon

Versek, dalok és megható pillantatok. Ha röviden kellene összefoglalni az idei adventi vásárt, talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább megfogalmazni, mi minden történt a három nap alatt Nagyatádon. 2011-ben négy szervezet fogott össze, hogy karácsonyi hangulatba öltöztessék a belvárost, s hogy a vásár idején helyi fellépők szórakoztassák a járókelőket. A Jobb Közéleti Kör, az Erdélyi Kör, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége mellett a Nyerges Hagyományőrző Egyesület segédkezett a program megvalósulásban.

A faházakban különféle termékeket, ajándékokat vásárolhattak az érdeklődők. Voltak, akiknek a mézeskalácsok, és voltak, akiknek az egyéb kézműves apóságok, asztalterítők, kötények tetszettek leginkább a vásárban.
A vásár kísérőrendezvényeként megannyi fellépővel is kedveskedtek a szervezők a nézelődőknek. Az adventi programsorozat megnyitóján a nagyatádi Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola 11.a osztályos növendékei adták elő műsorukat.
A szervezők a legkisebbekre is gondoltak. Hello doki! Hétvégén kézműves játszóházba várták a gyerekeket, míg az istállószínházban az Acoustic Classroom zenélt a közönségnek.
Szombaton délután a katolikus egyház hittanos gyerekeinek műsorát hallgathatták meg az egybegyűlteknek.
Az este folyamán egy igazi nagyszabású Örökség koncerten vehettek részt az érdeklődők a városi sportcsarnokban.

A vásár utolsó napjára még az égiek is kegyesek voltak a nagyatádiakhoz, hiszen egy kis hó is hullott, hogy még inkább emlékezetes legyen az idei rendezvény zárónapja. A városlakókat késő délutánra hívták a szervezők, ahol elsőként Dr. Sefferné Nagy Erika köszöntötte a megjelenteket. Varga Orsolya két karácsonyi dallal lepte meg a közönséget.
Az egykori nagyatádi diákot követően 4 fiatal gyújtotta meg a gyertyákat az adventi koszorún egy-egy szívhez szóló gondolat kíséretében. A programon Varga Orsolya közös éneklésre is invitálta a jelenlévőket, majd a református egyházközösség hittanos gyerekei szavaltak ünnepi verseket és énekeltek karácsonyi dalokat.