Ismét bizonyított a magyar zene

Ismét bizonyított a magyar zene

A Színes kóc című könyv bemutatóját követően a Zenepavilonnál folytatódott a Magyar Dal Napi program. A parkban Harkály Gyula és csapata, a Woodpecker formáció zenéjét hallgathatták az érdeklődők.
Este 6 órától a Sportcsarnoknál folytatódott a Nagyatádi Művelődési Központ által szervezett zenés program; ekkor kezdődött a koncert, amelyeken hazai előadók zenéltek, többféle felállásban.
A műsort közös produkcióval kezdték a fellépők, akik Máté Péter 'Azért vannak a jóbarátok' című számát adták elő. Ezt követően Maronics Melinda és Harkály Gyula alkalmi duója szórakoztatta a hallgatóságot, majd a jól ismert Buváry Andrea-Máté Attila páros következett a színpadon.
A közelmúltban alakult Acoustic Classroom zenekar jórészt angol nyelvű dalokkal áll közönség elé, ez alkalommal azonban ők is magyar szerzeményekkel készültek.

A zenés program Zákányi Anita és Harkály Gyula kettősével folytatódott.A Fata Morgana zenekar tagjai nem csak a Zenepavilonnál, a nagyszínpadon is bizonyítottak.
A Magyar Dal Napjának fővárosa ebben az évben Nyíregyháza; az ottani szervezők indítványozták, hogy az esti órákban minden kapcsolódó városban elhangozzon a 'Tavaszi szél vizet áraszt' kezdetű népdal. Ennek a kérésnek a nagyatádiak is eleget tettek: az előadók és a közönség közösen énekelték el a dalt.
A koncert fináléjában ismét együtt léptek színre a fellépők, hogy a Quimby dalával búcsúzzanak a közönségtől.

 

Kapcsolódó galéria

Magyar Dal Napja 2011 Magyar Dal Napja 2011