Játékországban járt a Mikulás

Játékországban járt a Mikulás

A hétvégén ismét Játékországgá változott a Városi Sportcsarnok küzdőtere. A Nagyatádi Művelődési Központ által szervezett programon a kicsik színes ugrálóvárban, hatalmas felfújható csúszdán, és számtalanféle más játékszer segítségével tombolhatták ki magukat, amikor pedig kifáradtak a futkosásban, pihenésképpen kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Az asztaloknál angyalkákat, papírcsillagokat készítettek, másutt logikai játékokkal foglalatoskodhattak. A kalapos bohóc lufikat osztogatott a gyerekek között, és akinek kedve volt, az arcát is különféle színes motívumokkal ékesíthette.
Az eseményen Fülöp Márti és Fekete Hajnal Színes kóc című könyvéből is lehetett vásárolni; a kiadványt az alkotók a helyszínen dedikálták.
A délután folyamán a Mikulás és a Manó is megérkezett a kicsikhez, és nem is üres kézzel: egy zsák szaloncukrot osztottak szét a gyerekek között. A bátrabbak Fülöp Márti verseit is elszavalták a nagyszakállúnak – lelkesedésből nem volt hiány, hiszen a fiatalok egymást túlkiabálva jelentkeztek szereplésre a Télapónál. Ezt követően a Galagonya együttes zenélt a Játékország lakóinak, a gyerekek pedig azonnal táncra is perdültek (Manóval is, együtt is vannak vágók).
A résztvevők elégedetten nyilatkoztak arról, ki hogy érzi magát a rendezvényen.