Kakpusztát örökíti meg Palkovics György

Kakpusztát örökíti meg Palkovics György

Palkovics György mindössze néhány hónapja kezdett el foglalkozni az írással. A somogyi származású agrárszakember ugyan elmúlt már 60 éves, mégis úgy döntött, hogy belevág életének megírásába, és saját maga adja ki népi ízű írását. Palkovics György a Nagybajomtól 10 km-re fekvő Kakpusztán nőtt fel, s már ott szeretett könyvtárba járni.
A könyvben elsősorban saját élményeit írta le Palkovics György, melyből néhány részletet az író-olvasó találkozón is felolvastak.
A könyv több rövid történetből áll, melyek mind-mind az író egy személyes emlékéhez kötődnek. Ezeket sorba fűzve vált a rövid történetekből egy kerek, egész könyv.
Kakpusztának az 1960-as években 600 lakosa volt. A több mint 110 vályogházat ma már teljesen felemésztette a környezet, s a település megszűnt létezni. Az elmúlt értékeknek azonban nem kell teljesen eltűnniük. Palkovics György ezért szerette volna mindenképp papírra vetni gondolatait, emlékeit, s bár ma már Budapesten él, egykori somogyi gyerekként fontosnak tartja, hogy az itt élőkkel is megismertesse könyvét.
A könyvnek folytatása is várható, mely a Kakpusztához hasonlóan életrajzi jellegű és minden bizonnyal érdekes történeteket tartalmazó kiadvány lesz. – tette hozzá a somogyi származású író, Palkovics György.