Két előadással szórakoztatta az atádiakat a Roxínház

Fenyő Miklós, vagyis a Hungária együttes közismert slágereit talán nincsen olyan személy, aki ne ismerné. Legutóbb a kaposvári Roxínház előadásában szólaltak meg az ismert melódiák, amelynek tagjai a Tavaszi Fesztivál programsorozat első napján a Made in Hungáriát adták elő a Városi Sportcsarnokban.
Szabolcsi János, a társulat alapító tagja elmondta: ezt a darabot több mint harmincszor játszották már, így lámpalázról nem igazán beszélhettünk a nagyatádi fellépés előtt.

Az előadás premierje előtt több hónapon át készültek a társulat tagjai, hogy egy igazán színvonalas előadás legyen a Made in Hungária.

A zenés darabban a több mint 100 fős társulatból 37-en léptek színpadra Nagyatádon. A '60-as, '70-es éveket újra feleleveníteni a színpadon nem egy egyszerű feladat. A díszlet mellett a jelmezeknek is passzolniuk kellett az akkori korra jellemző divatirányzathoz, no és persze a színészeknek is bele kellett képzelniük magukat abba a világba.

A közel másfél órás előadás alatt nem unatkoztak a nézők, akik hol együtt nevettek, hol együtt énekelték a dalokat a színészekkel.

A társulat tagjai hetente háromszor próbálnak, hogy az énekhangok a helyükre kerüljenek és a tánclépések is kifinomultak, pontosak legyenek, mire színre visznek egy darabot.

Az előadás végén hatalmas tapsot kaptak a fellépők, akik közül néhányuknak tovább folytatódott az este. Egy táncos rendezvényen szórakoztatta a közönséget Csorba Tamás, Károlyi Krisztián, Sebesi Tamás és Szabolcsi János, akik a darab legismertebb dalait adták elő újra az érdeklődőknek.

 


A Tavaszi Fesztivál programsorozat második napján szintén a Roxínház tagjai léptek fel a városi sportcsarnokban. A társulat ekkor a János vitézt mutatta be a nagyérdeműnek. Kukorica Jancsi szerepét ezúttal Csorba Tamás játszotta el, aki a Made in Hungária című darabban Ricsit alakította. János vitéz kedvese a darabban, Iluska, akit Majoros Bernadett alakított. A tehetséges előadó 2005-ben csatlakozott a társulathoz.

A társulat saját darabja lesz a Csillagszemű, melyet maguk a tagok írtak és hangszereltek. Az előadás premierjére áprilisban kerül majd sor a társulat kaposvári székhelyén.
Március 15-én a János vitéz igazán az ünnephez méltó darab volt, ahol nemcsak a nevetés miatt lett könnyes a nézők szeme. A Roxínház tagjainak előadásmódját, a táncosok ügyességét, összhangját mindkét alkalommal vastapssal jutalmazta a közönség.