Kiegyensúlyozott gazdasági évet kezdett a Nagyatádi Kórház

Kiegyensúlyozott gazdasági évet kezdett a Nagyatádi Kórház

Tavaly év végén közel 800 millió forinttal támogatta a kormány a megmaradt egészségbiztosítási maradványból azokat az intézményeket, ahol hosszú lett a várólista. A megyében a kaposvári és a marcali kórház részesült a támogatásból, míg a siófoki és a nagyatádi nem.

A Nagyatádi Kórházban két hét és egy hónap között mozog a sebészeti osztályon a műtétre váró betegek várólistája. Tájékoztatta stábunkat Dr. Váczity József, az intézmény igazgatója. „A Nagyatádi Kórház a 2013-as év végén realizálódott várólista csökkentő finanszírozási törekvésből nem részesül. Ennek az az oka, hogy kórházunkban nem végzünk olyan műtéteket, amelyek kiemelt támogatást kaptak.”

Az egy napos sebészetet műtétei mellett nőgyógyászati és balesetei sebészeti operációkat végeznek az intézményben. „Ez a beavatkozási paletta azért marad a 2014-es évben is, mert a bővítéshez a finanszírozó nem járul hozzá.”

A 2013-as év több szempont miatt is jelentős változást hozott a kórház életében. Szászfalvi László december végén jelentette be, hogy a kormány 417 millió forinttal támogatja a nagyatádi intézményt, így az adósságátvállalás hozzájárult ahhoz, hogy pozitív lendülettel kezdhessék az idei évet az intézmény munkatársai. „A beszállítóinkat maradéktalanul ki tudtuk fizetni, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott gazdálkodással tudtuk kezdeni az évet.” – mondta el a Nagyatádi Kórház igazgatója. Az intézmény államosításával a kórházi dolgozók is közalkalmazottak lettek, akik több mint négyszázan vannak, és a nap 24 órájában ápolják a betegeket.

A kórház-konszolidáció mellett több eredményes pályázatról is beszámoltunk már nézőinknek. Az egyiknél már a tényleges munkákat is megkezdték a kivitelező cég munkatársai. A napelem-project megvalósulásától jelentős anyagi megtakarítást remél Dr. Váczity József.

A Nagyatádi Kórházban a beruházások végeztével minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a dolgozók a 21. századi követelményeknek megfelelő intézményben dolgozzanak, ugyanakkor a betegek ellátása is korszerűbb helyiségekben, korszerűbb eszközökkel történhessen.

Címkék: