Liszt Ferencről nevezték el a Bárdos iskola kamaratermét

Liszt Ferencről nevezték el a Bárdos iskola kamaratermét

 

2011-ben ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200., és halálának 125. évfordulóját, mely az egész világon a klasszikus zene kiemelt ünnepe.

Ennek alkalmából rendeztek ünnepséget a Bárdos iskola kamaratermében, mely ezentúl a híres magyar zeneszerző nevét viseli, hiszen a jubileumi rendezvény avatóünnepség is volt egyben. Liszt Ferencről nevezték el a Bárdos Lajos Általános Iskola, Zeneiskola és Sportiskola kamaratermét. A Liszt év alkalmából a városban is megemlékeztek a magyar zeneszerzőről.

Liszt Ferencre emlékezve az intézmény diákjai megható műsorral készültek, akik hangjuk mellett kedvenc hangszerüket, a zongorát is megszólaltatták. A műsort Bácsainé Kiniarz Judit állította össze, míg az énekkart Pauker Zoltán vezényelte. Az iskola aulájába belépve csodálatos rajzok fogadták a látogatókat, hiszen a gyerekek különféle technikának köszönhetően elevenítették meg Liszt Ferenc arcképét, valamint munkásságát.

Egy helyi szervezetnek köszönhetően egy Liszt Ferenc domborművet is elhelyeztek a kamarateremben, mely apropót adott arra, hogy a híres zeneszerző legyen a névadója a helyiségnek.