Nagyatád is megünnepelte a szépkorúakat

Nagyatád is megünnepelte a szépkorúakat

Szép, őszi időben ünnepelhettek a nagyatádi szépkorúak az Idősek Világnapja alkalmából.
„Néha egy szál virág, többet mond minden szónál.” Ezt a szervezők is jól tudják, hiszen a fiatalabb korosztály mi mással is tudná kifejezni köszönetét az időseknek, mint egy-egy szál virággal. Éppen ezért sárga, fehér, cirmos és még vagy egy tucat színű szegfű fogadta az ünnepelteket a Bárdos Lajos Általános Iskola bejáratánál.
A szépkorúaknak rendezett ünnepségen elsőként a 6. osztályos zenetagozatos tanulók szólaltatták meg hangszereiket. A diákok barokk furulyamuzsikát adtak elő.
 
Handl és Bach műveit követően Ormai István köszöntötte a megjelenteket. A polgármester elmondta: van mit tanulnia a fiatalabb generációnak az idősektől, melyért nem elég csak egy évben egyszer köszönetet mondani.

A polgármesteri köszöntő után Steiner Adrienn zongorázott a közönségnek. Az ünnepre a város legfiatalabbjai is műsorral készültek. A Csillagszem Óvoda nagycsoportosai „Az őszidő is szép lehet” címet adták köszöntőjüknek.

A versek, mondókák mellett tánccal is kedveskedtek az óvodások a szépkorúaknak. A legkisebbek után Karos Petra szavalta el Szabó Lőrinc: Szivárvány Pest felett című versét.
A rendezvény végén a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület Röpike csoportja Bukovinai székely táncok című koreográfiájukat mutatták be a közönségnek.
A fellépők idén is szívhez szóló produkciókkal készültek az idősek köszöntésre, akiknek ha csak néhány órára is, de sikerült örömöt és boldogságot ajándékozniuk az Idősek Világnapján.