Orvvadászok a somogyi erdőkben

Orvvadászok a somogyi erdőkben

 

Az elmúlt napokban egy eredményes elfogásról számolhattak be a rendőrség munkatársai Nagyatádon. A hatóság közösen lépett fel a SEFAG Zrt-vel egy orvvadász ellen, aki több millió forintos kárt okozott az erdészetnek.

Október 21-én egy sikeres elfogásra került sor a Nagyatádi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A nyomozás eredményéről egy sajtótájékoztató keretében számoltak be a hatóság munkatársai közösen a SEFAG Zrt. képviselőivel. A tájékoztatón elhangzott: a helyszínen tartott házkutatás során vadhúst is találtak a rendőrök, melynek eredetéről nem tudod elszámolni az elkövető. Emellett trófeák és olyan lőszerek is előkerültek, melyekre nem volt engedélye a tettesnek – tudtuk meg a hatóság munkatársától.

Az elfogásnak az erdészet számára is nagy jelentősége van, hiszen ők is évek óta küzdenek az orvvadászok ellen. A tájékoztatón az is elhangzott: a tettes ugyan rendelkezett vadászati engedéllyel, de az nem a lábodi területre szólt. Ezért az állatokat orvvadászat során elejtette el a bűncselekmény elkövetője, aki tettével több milliós kárt okozott az erdészetnek.

A sajtótájékoztatón Németh Sándor, a SEFAG Zrt. Ellenőrzési osztályvezetője elmondta: a jövőben is mindent meg fognak tenni, hogy lecsökkentsék az orvvadászatot, illetve, hogy visszaszorítsák a lehető legkisebb mértékre. Az orvvadászathoz más bűncselekmény is kapcsolatható, hiszen az állatot elejteni, nemcsak lőfegyverrel lehet.