Sajtótájékoztató a nagyatádi elkerülő útról

Sajtótájékoztató a nagyatádi elkerülő útról

Sajtótájékoztató tartottak a nagyatádi városházán a 68-as út elkerülő szakaszáról. A tájékoztatón részt vett Witzmann Mihály, Szászfalvi László, Loppert Dániel és Ormai István, akik minden részletet megosztottak a jelenlévőkkel a beruházással kapcsolatban.

A 2012-es forgalmai adatok szerint Nagyatádon naponta 6120 jármű halad át, ami a közel 11000 lakosságszámhoz képest kiemelkedő. Ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy évekkel ezelőtt elkezdődött a 68-as út elkerül szakaszának tervezése. A legutóbbi sajtótájékoztatón hivatalosan is útjára indították a projectet a jelenlévők, melynek keretében több elkerülő és útfelújítás valósul meg a közeljövőben.

Az Új Széchenyi Terv keretében több millió forintot fordít a kormány az úthálózat felújítására. Witzmann Mihály, közúti miniszteri biztos elmondta: Somogy megyében 26 szakaszon, közel száz kilométeren történik majd meg az útburkolat cseréje, javítása jövő tavaszig. A nagyatádi elkerülő út gondolata évekkel ezelőtt fogalmazódott meg először. Azóta több év telt el, míg végül hosszas várakozás, egyeztetést követően jövő tavasszal megkezdődhetnek a tényleges munkák a területen.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az elkerülő út paramétereit osztotta meg a jelenlévőkkel. A 68-as út két pontját fogja összekötni a nagyatádi elkerülő, mely a várost Északkeleti irányban kerüli majd meg. A csatlakozási pontokban körforgalmat alakítanak ki, illetve a Rinya-patak és a Kisréti-árok fölött két új híd fog épülni. Az út 4,1 km hosszú, 2,3 milliárd forintba fog kerülni, és az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól pályázott pénzből valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében. A tényleges munkálatok 2014. márciusában kezdődnek és 2015. nyaráig kell végeznie a kivitelezőnek a munkálatokkal. A kivitelezést a Nagyatád KS 68 Konzorcium végzi.

 

 

Címkék: