Vállalkozói fórum, hiteligénylési lehetőségek

Vállalkozóknak tartottak fórumot a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány munkatársai Nagyatádon. A programon az Új Széchenyi terv mellett a mikrohitelekről hallgathattak előadást a jelenlévők.

 „10-10-2” – ez a számkombináció sok vállalkozó számára ismerős lehet. A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány munkatársai részletesen is kifejtették mit is takar ez a szlogen. A József Attila Kollégiumban tartott vállalkozói fórum fő témája az Új Széchenyi Terv mellett a mikrohitel fajták közül a legújabb lehetőségeket ismertették a szakemberek. A programon elsőként Ormai István, polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Kocsis Tibornak, aki néhány mondatban bemutatta a szervezet működését.

 

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány 1991-ben jött létre, hogy segítse a vállalkozások működését. A pénz házhoz jön – hangoztatta az alapítvány kuratóriumának elnöke Horváth Ákos, aki a legújabb mikrohitel fajtáról is beszélt a rendezvényen. Az előadók elmondták az uniós forrás rendelkezésre áll, mely forint alapú. Ugyan vannak kötelezettségek, mégis ajánlják a vállalkozóknak, hiszen egy milliótól egészen 10 millió forintig pályázhatnak az érdeklődők. A hitel mellé egy ugyanakkora összegű vissza nem térítendő támogatás is kapcsolódik – jegyezte meg Horváth Ákos.

 

A 10-10-2 egy vállalkozói szlogen, melyet a kombinált mikrohitel program keretében ismerhetnek meg az érintettek. A fórumon Pintér György beszélt erről a formáról, aki elmondta: a 10 % önerő mellett 45 % hitelt és 45 % vissza nem térítendő támogatást foglal magában. A mikrohitel menedzser hozzátette: a pályázati összegnek ugyanakkorának kell lennie, mint a hitelnek. Az alapítvány munkatársai elmondták: közel 4 milliárd forint a rendelkezésre álló szabad forrása van a szervezetnek, melyet szeretnének szétosztani a vállalkozások között.

A mikrohitel programot csak beruházásra, ingatlan vásárlásra, gépek, eszközös beszerzésére vehetik igénybe a vállalkozók. Az önerő és a vissza nem térítendő támogatás mellett a fórum résztvevőit az érdekelte elsősorban, hogy mikor és hogyan kell majd visszafizetni a hitelt.

A vállalkozók bővebb információt a www.somogy-hvk.hu vagy a www.credinfo.hu honlapon és a 82/527-790-es telefonszámon kaphatnak.

 

Személyesen a közalapítvány kaposvári, barcsi és balatonboglári irodáiban érdeklődhetnek a vállalkozók a kombinált mikrohitel programról.

Címkék: